Låtsnacket 5: Taketh

Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. På grund av orsaker utom min kontroll består Låtsnacket 5 endast av två deltagare.

Taketh är ett melodiöst dödsmetallband från med bas i Göteborg. Bandet bildades dock år 2000 i trafikkontrolltornet på militärbasen i Linköping. Som för alla band så började man att spela på de lokala scenerna i Linköping med endast enstaka besök i andra städer. 2005 släppte man sin första skiva, Freakshow, via Fear Dark Records. Några få år sedan släppte man en EP betitlad Minus 24 varefter man också beslöt att lägga bandet i vila.

Efter påtryckningar av en lokal festival steg bandet upp från de döda år 2011 och tillsammans med den nya medlemmen Johan Ejnarsson började man året därpå planera på en ny skiva. Det är från denna skiva, Ignorance is strength, som Moving On är tagen och utvald till den första låten i Låtsnacket 5. Ignorance is strength släpptes tidigare i höstas som digital utgåva på Spotify och andra plattformar. Den har även släppts på The Pirate Bay med Creative Commons licens som tillåter fildelning, remixar och avledande verk.

På lördag den 26:e spelar de tillsammans med Warheim och Warfect på Henriksbergsklubben Belspubs METAL KRIEG.

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme ner!Det här är svenska Taketh, låten heter Moving On, och för min del funkar det alldeles utmärkt när man bara kör på med growl och Göteborgsdödsen, men det är detaljerna som jag studsar på. Keyboarden lyser som en julgran och plingar lite överallt, och när det ska sjungas rent så faller det. Det är tafatt och rätt mjäkigt då, och påminner om när jag själv sjunger i duschen.

Andréas (Sarcophagic)
Tumme ner!Pigga syntar. Melodiskt och ganska sköna gitarrer men gillar inte riktigt ”rensången” så inte min bag hela vägen.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Där stod dom i en varuhiss och spelade musik. Nja…inte min bägare öl.

    • Nej, jag tror att det är en lastbil. Jag tycker att det är helt okej så länge det inte är någon rensång. Den enda rensång jag gillar i death metal nuförtiden är Jeff Walker i Carcass.

      • Jaha, en lastbil. Det förändrar ju saken. ;)

        Håller med dig. Rensång och Death Metal hör inte ihop. Kanske i fallet Carcass men är det nya skivan då eller? Har inte hört den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.