Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. På grund av orsaker som jag inte kan styra består Låtsnacket 5 endast av två deltagare.

Jag vet inte mycket om Ranger mer än att det är ett välklätt ungt finskt speed/thrash metal-band från Helsingfors. Bandet bildades 2009 men hette då Turbin. Sedan dess har man släppt tre stycken kassettdemos och i september släppte man sin första vinyl-EP, Knights of Darkness (2013, Ektro Records). Låten som deltagarna har fått lyssna på den här gången är en självbetitlad speed metal-stänkare med ”twin guitars”, en arg sångare och åskliknande trummor. Ranger, skull splitting metal!

Chief Rebel Angel (Metal!):
Tumme upp!Ljudkvalitén är helt kass, men låten är bra. Det låter lite som Agent Steel men där sångaren har pungkulorna kvar. En kul och bra låt som får mig att bli typ 15 år igen och vilja dricka folköl!

Andréas (Sarcophagic)
Tumme upp!Coolt!! Speed, headbanging, Heavy metal, härliga gitarrdueller och en sångare som får mig att tänka på Paul Baloff. Är det månne finnarna i Ranger som lirar?

Rangers Facebook.