Så i fredags var jag tillsammans med tre vänner och lyssnade och tittade på Y&T spela rock. Det var ett alldeles fantastiskt gig! Endast en av oss var och tittade på bandet förra gången de var på besök, och han öste minsann positiva superlativ över det giget när vi åt middag.

Det var inget annonserat förband, och ryktet på stan sa att bandet skulle spela i tre timmar. Det blev inga tre timmar, men väl några minuter över två timmar. Och hade detta varit vilket annat rockband som helst så hade jag nog tröttnat efter åtminstone nittio minuter men här var det ös alltså. Man inledde med klassikern Mean Streak (kanske lite väl tidigt eftersom den inte drog igång tempot som de kanske hoppats) och brände av flera hits som t ex Midnight In Tokyo, Summertime Girls, Black Tiger, Open Fire och Lonely Side of Town.

Konserten var fantastiskt bra och det är kul att se hur dessa gamlingar lyckas att spela så ofantligt bra. Det är band som Y&T alla unga tjejer och killar ska gå och se för att inspireras i sitt musicerande (tycker jag åtminstone, de själva kanske tycker att det är för gubbigt). Så om inte Emperor lockar på SRF 2014 så bör åtminstone Y&T göra det!

Jag tog lite bilder på bandet med min mobilkamera men tyvärr hade de lite för ljust ljus så bilderna blev inte lika snygga som de jag tog på Fish för någon månad sedan.