Ny gammalrock på Pustervik

Förra veckan var jag på rockkonsert här i Göteborg. Spelade gjorde det göteborgska rockbandet Magna Mater (vilka jag missade), norska 70-talsrockarna Brutus och tyska diton Kadavar. I det här inlägget kommer ett par snabba omdömen samt video och bilder.

Eftersom jag missade det första bandet så har jag ingen aning om det var bra eller inte men enligt uppgift så liknade gitarristen Jimmy Page.

Brutus som gick på scen efteråt har jag sett tidigare och gillat det. Den här gången var nog en av de bättre upplevelserna. Bäst var låtarna Blue Pills (den låt som kan ses i videon nedanför) och Mystery Machine.

När det kommer till Kadavar så trodde jag aldrig att de skulle ha en så stor fanskara som det visade sig att de hade. De flesta var för mig helt nya ansikten på den här typen av konsert. Kul att fler får upp öronen för rockmusik igen. Tråkigt att vissa av tjejerna verkar tycka om att slåss.

Annars tycker jag att Kadavar gjorde ett bra jobb men ändå kan jag inte låta bli att tänka att det kunde ha varit så mycket bättre. Jag gillar bandet på skiva, men tyckte att de inte lyckades förmedla sina låtar live. De redan ganska lösa konturerna blev väldigt lösa och även om det svängde bra och lät bra så försvann låtarna. Och när låtarna försvinner så är det inte längre kul. Kanske hade det varit annorlunda om de spelat på Sticky Fingers som är en mycket bättre konsertlokal (för i Stockholm och på Strand så var det mycket bättre)?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Vad är det för tjejer som går på konsert för att slåss? Kadavar-konsert dessutom, hade kanske haft minimal förståelse för det om det hade varit något amerikanskt macho uppviglarband.

    • Jag vet inte riktigt men de flesta som jag inte kände igen såg ut som att de mer gillade Antikrundan och att gå på loppisar än rockmusik. Jag vet att jag generaliserar rejält men jag vill tro att det var anledningen till varför det blev ett sådant tumult längst fram. De drog varandra i håret och petade i ansiktet.

      Jag tror att någon blev sur för att de fick någons hår i ansiktet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.