Jag har tidigare skrivit positivt om Nights två fantastiska sjutummare: Stand your ground och Gunpowder treason. Min favorit är den förstnämnda.

På sin debutskiva har man inte gjort några större förändringar från sin stiltypiska heavy metal utan fortsätter på som vanligt. Fortfarande är det influenserna från Saxon som lyser starkast. Det är kompetent och låtarna står sig väl i konkurrensen bland alla andra unga hårdrocksband.

Jag gillar verkligen det här men anledningen till varför jag inte placerar det högre upp på adventskalendern beror på att variationen tryter. Det är väldigt mycket midtempo och det gör att låtarna känns väldigt långa. Men kanske hade denna upplevelse kunnat förhindrats om låtordningen varit annorlunda?

För en högre placering på en sådan här lista krävs mer variation. Både på sång och låtar. Nu är det absolut inget fel på sound, attityd och vilja men för få låtar sätter sig i minnet. När det kommer till sången är för det mesta alldeles onyanserad samtidigt som den hela tiden är på gränsen till att spricka.

Men nu ska jag inte vara alldeles för negativ utan detta är i min bok bra.  Det här är trots allt en absolut godkänd debutskiva, och med erfarenhet så tror jag absolut att man kommer man släppa en riktigt bra tredje platta! De unga banden måste likt gamlingarna ges tid att utvecklas så att vi fans har något att se fram emot när Saxon inte längre existerar.

Bästa låten: Stand your ground

[symple_toggle title=”Mer information”]
Officiell hemsidaBandcamp | Facebook | Spotify
[/symple_toggle]