När jag vill fly från vardagens våndor och krav så finner jag inget bättre sätt än att öppna en öl och lyssna på klassisk rock. Jag har hört talas om Bonafide tidigare men aldrig tagit mig tid att lyssna på det. På sätt och vis så ångrar jag det idag även om jag inte haft tråkigt när jag istället lyssnat på ZZ Top, Airbourne eller AC/DC.

Precis som de nämnda banden så är kul adjektivet som är målet för bandets musik. De vänner som sett bandet live pratar väldigt gott om Bonafide som ett liveband. Just det hörs på Bombo (2013, Off Yer Rocka Recordings) även om jag tror att det är svettigare att se dom live än i fåtöljen hemma. Över hela skivan märker man hur duktiga man är på att få till otroligt snygga rytmer kombinerade med otroliga riff.

Bäst tycker jag att det här hörs i Clint Eastwood-hyllningen Bas As Clint (som inleds med ett klassiskt western-visslande). Helt otroligt grymt trumkomp och gitarrljud med klös, och sedan en otroligt grym refräng på det. En komplett låt!

En annan favorit är bonnalåten Better Safe Than Sorry, som verkligen osar bondgård och rejält ös (trots att den förmodligen handlar vikten att regelbundet testa sig för veneriska sjukdomar). ”Check Yourself! Before you wreck yourself!” alldeles fantastiskt att man fått in den textraden i en så otroligt överjävligt bra låt.

Bombo är en lektion i ren rock ’n’ roll!

Bästa låten: Bad As Clint

[symple_toggle title=”Mer information”]
Officiell hemsidaFacebook | Spotify
[/symple_toggle]