Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut.
Nuclear Omnicide "Bringers of Disease"

Nuclear Omnicide ”Bringers of Disease”

Sist ut i omgång sex av Låtsnacket är finländska Nuclear Omnicide. Bandet härstammar från Kirkkonummi (strax utanför Helsingfors) och spelar likt många andra unga band från trakten thrashinfluerad metal vilket namnet så tydligt avslöjar. Låten som deltagarna fått lyssna på den här gången heter Ruler With The Iron Fist och kommer från bandets senaste mini-CD titulerad Bringers of Disease (2014, Violent Journey Records). Innan årets utgåva så har man hunnit med att släppa en debutskiva, The Presence of Evil (2013, EBM Records), under fjolåret samt ytterligare en EP Unleash Yourself (2012, Egen utgiven).

EPn innehåller sex låtar där man lirar snabb och frenetisk thrash metal med både crossover- och death metal-vibbar. Gillar man snabb musik eller om man vill veta vad Finland erbjuder bortom Nightwish och HIM så bör man kolla upp detta!

Nulear Omnicide hälsar med följande ord: ”We came to thrash!”.

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme ner!Bisvärmsriff! Ganska punkig svärtad döds (för att nu täcka in varenda genre som finns). Bra driv i låten. Jag gillar gitarrspelet också, och framförallt svänget och riffet som kommer runt 2:45 in i låten och rullar på rätt länge. Ändå blir det här med ett par varv lite tråkigt. Det var klart bäst första gången jag hörde det. I slutänden är det lite som inledningen av denna omgång av Låtsnacket. Jag känner mig ganska ambivalent till omdömet, men eftersom låten snarare tappar med tiden så får det bli en tumme ner denna gång.

Andréas (Sarcophagic)

Tumme upp!Nu jäklar! Ösig thrash med perfekt sound och bra sång. Jag har inget att klaga på och vill bara höra mer. Bäst denna omgång. Tummen upp!

Thimp
Tumme upp!Jag gillar det, det låter som det mesta i samma genre och då är det allt som oftast bra. Blir det någon gång dåligt beror ofta på att sångaren och bandet i övrigt inte riktigt passar ihop. Helt enkelt en bra låt, även om jag inte tycker det är så originellt.

Smuts
Tumme ner!Aggressiv, primal thrash/speed som för tankarna till Kreator, S.D.I., tidiga Sepultura med flera. Skitig produktion som passar utmärkt till låtens karaktär. Jag känner att jag hört låten, trots att jag inte gjort det – med detta inte sagt att den är dålig, men den är på intet sätt innovativ. Man vet vad man får, på samma sätt som när man köper en stor stark – det är ingen exklusiv smak men man får det man vill ha. Jag tyckte det var uppfriskande att höra samma sound som jag livnärde mig på under sent 80 och tidigt 90-tal.