Hockey är ett ondskefullt spel (Leksand IF)

Då var SHL-säsongen över för min och Leksands del. Efter en 2-4 förlust ikväll så spelas det inte längre hockey på högsta nivå i Dalarna den här säsongen. Efter en fantastisk säsong där man säkrat fortsatt spel i högsta ligan så får man inte vara med när det roliga drar igång efter 55 hårda omgångar. Så det fick bli som så att jag både firade och sörjde med en öl denna kväll.

Jag sa det redan innan säsongen började. Jag sa det innan omgång 50. Jag sa det innan Play-in började. Play-in är ett förbannat dåligt påhitt. Jag förstår inte det positiva som ledningen ser i spelformen. Det är ett förbannat påhitt och detta säger jag inte enbart för att mitt lag åkte på däng. Jag säger det för att jag hellre hade åkt ut direkt i en kvartsfinal. Jag säger det för att 55 omgångar ishockey helt plötsligt inte betyder någonting. Jag säger det för att ishockeyn inte skall urvattnas och för att ledningen endast söker slutspelsdrogen.

Jag vill inte att de resor jag gör för att se mitt Leksand spela ishockey skall vara förgäves. Jag vill att matcherna under säsongen skall betyda något mer än bara en resa mot spänningen, mot kampen och mot känslorna.

Men jag misstänker att pengarna till slut kommer att segra.

Annars är jag överlag nöjd med hur laget presterat under säsongen. Målet var att säkra spel och det lyckades vi med. Nya tag nästa säsong Leksands IF. Försök att förnya kontrakten med åtminstone Alsenfelt och Hersley.

Grattis till HV71!

Nu är det bara att ladda om hjärtat till ishockey-VM då Finland skall ta hem sitt tredje guld.

Skål och tack LIF!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Alltid trist när ens lag åker ur. Men jag ser att du hade en trevlig öl i glaset så det måste ju dämpat lite av sorgen i alla fall.

  2. Ni har gjort det bra trots allt. Och nästa år kan ni inte åka ur eftersom det ska utökas, så Leksand har en fantastisk chans att etablera sig och låta juniorerna bli mer bärande!

    Men: vad du är god förlorare.

    Det är inte jag…!

    • Jag tror inte att jag är en så god förlorare egentligen. Mycket beror på att det faktiskt ändå gått så otroligt bra den här säsongen. Men min sambo tycker att jag får skärpa mig, för jag blir väldigt tystlåten och vill vara för mig själv när mitt lag förlorar. Jag blir tystlåten och tar en eller flera öl för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.