Inför Metallsvenskan 2014

Förra året var mitt första år på denna lilla men ändå trevliga festival. Större delen av tiden spenderade vi visserligen på rätt sida staketet till öltältet men jag hann se de fyra band som jag ville se. Primordial (trots dagsljus) och King Diamond (trots fylla) var de bästa två banden och de låtar jag såg av At The Gates kvalade sig till en välförtjänt tredje plats.

I år blir det ytterligare ett besök tillsammans med några vänner från Närke och Kanada. Det kommer att snackas hockey, så jag hoppas att Finland mörkat formen hittills och vinner mot Kanada på torsdag. Annars får jag väl ta med mig några göteborgska öl som muta för att slippa det värsta tjatet. När det nu är Metallsvenskan-vecka så är det svårt att inte bli ivrig och längta innan man får sätta sig på tåget mot Pennybridge. Sedan det annonserades att Nifelheim skulle spela har jag varit som ett barn på julafton. Och nu är det endast en arbetsdag kvar, men vad är det du (förutom Närkes Kulturbryggeris Hårdrocksale) inte får missa på Metallsvenskan 2014?

Fredag

Gehennah

Det är lite olyckligt att Gehennah får en så tidig speltid eftersom det behövs en del öl och whiskey innanför jeansvästen innan den ultimata Gehennah-stämningen infinner sig. Skitig Venom-influerad heavy metal med låtar om att dricka öl, baksmälla, favoritpuben, fylla, posers, alkohol och hårdrock. Ja, egentligen allt sådant där självupplevt hårdrockartjafs. Mest ser jag detta för nostalgiska skäl då vi brukade spela Decibel Rebel och King of the Sidewalk en hel del på förfesterna förr om åren.

Kreator

Mille och hans mannar har jag inte sett sedan Hordes of Chaos-turnén så det skall bli kul att få lyssna på riktig tyskthrash! Jag hoppas att de spelar en setlist som ser ut som deras senaste liveskiva Dying Alive.

Saxon

Tillsammans med Nifelheim är det här min favoritbokning. Saxon blir precis som en belgisk ale bara bättre och bättre med åren så det ska bli riktigt kul att se dom igen. Det var väldigt länge sedan jag såg bandet senast. Kanske är det så länge som tio år sedan senast.

Lördag

In Solitude

En mycket olycklig tid för Uppsalas bästa band. Tydligen fick man av okänd anledning byta tid med tidigare nämnda Gehennah. Personligen hade jag sett att de spelade precis före Black Trip. Nåja, klockan 14.00 på lördag så blir det att lyssna på detta eminenta hårdrocksband och hoppas att man inte är den enda som orkar sig ända fram till staketet. Ska bli otroligt kul att se hur det nya materialet fungerar live.

Black Trip

Jag såg bandet på Muskelrock när de precis släppt sin första sjua och blev intresserad direkt. Nu med en fullängdare i bagaget så ska det bli riktigt kul att se vad de har ett ge på scen. Vänner säger att det är otroligt bra! Bra uppvärmning inför Muskelrock som går av stapeln veckan efteråt!

Nifelheim

Huvudpunkten och det band jag vill se allra mest. Sveriges bästa metalband just nu och ett band som alltid ger allt på scen. Det finns ingen dålig låt i bandets katalog och jag hoppas att man bränner av en ny mörk satanisk låt under kvällen. Att bandet även kommer att ha den tuffaste scenshowen av alla band vet vi också. Skall traditionsenligt även köpa ytterligare en t-shirt (man har tillsammans med Black Trip, festivalens snyggaste tröjor). Missar man detta så är det pinsamt!

Ladda upp genom att lyssna på min spellista med bra låtar från de sex nämnda banden. Metallsvenskan 2014!

Vi ses i öltältet!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Ha en fantastisk festival Jarno.
    Ser fram mot bilder och rapporter!

  2. Oj vad jag hade velat hänga med. Metallsvenskan verkar vara en riktigt skön festival med många grymma band. Ha det så grymt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.