Inför Muskelrock 2014

Ny helg och ny festival. Jag kommer att publicera min redogörelse om Metallsvenskan lite senare när mitt skolarbete är över. Har inte haft tid att skriva klart den, och nu åker jag snart iväg till den sjätte upplagan av Muskelrock – Världens starkaste festival. Att åka till de småländska skogarna har blivit en tradition för min del. Det är något med den trevliga atmosfären, folkparken och de underbara människorna som gör festivalen så fantastisk! Men vilka band får man inte missa av de 38 (!) band som spelar på årets Muskelrock? Ja, här kommer facit!

Thorsdag

Horisont

En favorit bland de nutida svenska rockbanden. Jag tror att jag har sett Horisont sju gånger de senaste åren, och har än så länge inte blivit besviken. Bra på skiva, men alldeles fantastiska live!

Antichrist

Husbandet. Att varje år se bandet på Muskelrock är en lika god tradition som festivalbesöket själv. Debutskivan var full av fantastisk tyskthrash och Antichrist skall likt Horisont ses på scen.

Claudio Simonettis Goblin

Claudios mellotron har trollbundit skräckfilmsälskare lika mycket som Dario Argentos filmer. Jag tror att det här mycket väl kan bli årets höjdpunkt. Den som inte har så bra koll på Goblin kan lyssna på titelspåret från Dario Argentos Suspiria.

Fredag

Ranger

Finsk hårdrock med attityd och snabbhet! De var med i ett tidigare låtsnack och jag gjorde en intervju med dom för ett tag sedan. Ända sedan jag blev tipsad om bandet under förra årets Muskelrock har jag velat se Ranger. Äntligen skall det ske!

Slough Feg

Bandet som för ett tag sedan gick under det mycket längre The Lord Weird Slough Feg, som de tagit från en keltisk-inspirerad serietidning. När jag skrev för Metalcentral under tidigt 2000-tal skrev en kollega en recension av bandets skiva Traveller och gav den 10/10. Den enda låt som jag kommer ihåg från den tiden är Vargr Moon. Sedan föll bandet i glömska tills jag hörde Ape Uprising! för snart sex år sedan.

Flera gånger brände jag Simian Manifesto på de många skivor som jag hade med mig till Rockbaren. Jag fick spela den där och det var fantastiskt. Nu hoppas jag på att få höra den låten live på Muskelrock!

Uli Jon Roth

Scorpions: Fly to the Rainbow, In Trance, Virgin Killer, Taken by Force och Tokyo Tapes.

Det ovanstående är det man önskar att få höra och det verkar som att han under det senaste året återvänt till de skivorna. Men nog kommer vi också få höra något från Electric Sun och hans klassiska period.

Lördag

The Tower

Det här är tillsammans med Slough Feg och Uli Jon Roth det jag absolut måste se. Skivan Hic Abundant Leones är alldeles fantastisk och jag hoppas att The Tower är minst lika bra live. En mer djupgående recension av det här lite progressiva (tänk tidiga Genesis) doomrockiga bandets skiva senare i sommar.

Black Trip

Jag såg Black Trips gig på Metallsvenskan som uppvärmning och jag hoppas att bandet öser ännu mer på Muskelrock! Det är en perfekt scen för dom. Jag längtar redan.

Satan’s Satyrs

Förra årets stora hype för min del. Satan’s Satyrs har hela konceptet även om de kanske spelar lite för slarvigt för att vara riktigt bra. Anledningen till varför jag längtar till det här giget är för att bestämma mig om jag verkligen gillar bandet, eller om det är imagen och bandets grafiska design som jag fattat tycke för.

Vi ses på Tyrolen!

Min spellista: AFJ: Muskelrock 2014

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Bra sammanfattning på bloggen. Ses om tio timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.