AFJ: Återkomsten

Där skickade jag in vad som förhoppningsvis är sista tentan. Det är också anledningen till varför det varit ganska tyst här under maj och början av juni. Men nu ska det bli ändring på det. Så innan jag drar igång igen så kommer jag att köra lite mjukt med en liten trevlig video, lite bilder från årets upplaga av Muskelrock och sedan blir det äntligen en ny upplaga av Låtsnacket (den här gången endast försenad med ca 40 dagar).

Men vi kör igång lite lätt alltså.

Steve’N’Seagulls är ett finskt band som gillar att bruka potatislandet och spela in hillbilly-versioner av diverse hits. De har gjort en cover på Sabrinas hit Boys men det är inte med den låten som jag upptäckte bandet. Nej, utan det var en mycket hårdare originalartist man tolkade. Jag vet inte om ni kommer ihåg göteborgsgänget Hellsongs som spelade in loungeversioner på en mängd olika låtar, men det här känns lite som samma koncept. Hellsongs slog igenom med covers på framför allt Judas Priest och Iron Maiden.

Steve’N’Seagulls har i sin senaste video tolkat Iron Maiden. Man har helt enkelt tröttnat på att höra samma tradiga version av The Tropper och kände för att piffa upp den. Personligen är jag i nyktert tillstånd otroligt glad över att artister gör något kul med Iron Maidens största hits. I onyktert tillstånd är det raka motsatsen, då är det jag som står längst fram och sjunger så rösten är borta lagom till veckans telefonmöten. Och så här på en sen söndagkväll är jag nykter, vilket är varför därför släpper jag igenom den här ganska ointressanta, men annorlunda covern signerad Steve’N’Seagulls.

Om du gillar denna versionen, så kanske du gillar någon annan av de låtar som bandet har i sin repertoar. Där hittar man utöver SabrinaBoys, låtar från storheter som AC/DC, Lady Gaga och finskspråkigaa Apulanta.

Varsågod!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Return of the Jarno. Välkommen tillbaka! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.