Återfunna guldkorn: Fantom Warior

Internet är fantastiskt! Om inte Internet hade funnits så vet jag inte riktigt hur jag hade upptäckt all den grymma musik som berikat mitt liv. Det var på ett nät-fanzine som jag inledde min skribentkarriär. Det var via Internet som jag fann tidningen Bright Eyes Magazine, som senare blev Sweden Rock Magazine. Där fostrades jag som rockjournalist.

Det är tack vare Internet som jag har möjligheten att driva min egna variant av ett fanzine. Det är tack vare Internet som jag träffat vänner för livet. Och det är tack vare Internet som jag funnit min senaste favoritskiva.

Morbid Invasion med Fantom Warior.

Fantom Warior - Morbid Invasion

Fantom Warior – Morbid Invasion

Ta dig tid och klicka på bilden ovan och se ett alldeles stilkorrekt omslag till det bästa thrash metal-band som du aldrig har hört, Fantom Warior. Den underliga stavningen beror på att man, någon gång i början av 1985, beslutade sig för att byta namn då det fanns ett konkurrerande band under namnet Phantom Lord som man tidigare hette.

1986 släppte man sin första demoskiva Morbid Invasion och ja, det är den du kan se här ovan. Demon skickades till hårdrockstidningar världen runt och man fick utmärkta recensioner i framför allt europeiska tidskrifter. 1987 släppte man sin första, och till dags dato, enda fullängdsskiva Fantasy Or Reality (1987, Token Records) på sitt egna indiebolag Token Records.

Bandets största fanskara utanför staten New York fanns i England och tack vare tape-trading och att bandet själva jobbade hårt med att promota sin demo så lyckades man få distribution världen över för både demon Morbid Invasion och fullängdaren Fantasy or reality. Men mycket mer än så blev det aldrig. Att få spelningar utanför New York och New Jersey visade sig vara svårt utan professionellt management och Fantom Warior lade ner verksamheten 1989.

Fantom Warior Band

Kanske är den information jag funnit om bandet något förskönad och när man lyssnar och tittar på bandets fullängdare Fantasy or reality så förstår man kanske varför det aldrig riktigt lossnade. Lyssnar man på andra thrash metal-skivor från 1987 så som Testament The Legacy (1987, Megaforce), Anthrax Among the Living (1987, Megaforce), Overkill Taking Over (1987, Megaforce) eller Heathen Breaking the Silence (1987, Combat Records) så förstår man att det krävdes mycket mer än vad Fantom Warior kunde prestera på Fantasy or reality.

Men på demon Morbid Invasion gjorde man allting rätt. Sången var fantastisk, arg och varje stavelse uttalades med rätt attityd. Gitarriffen var vassa, snabba och perfekta att headbanga till. Framför allt var samtliga låtar suveräna!

2012 återförenades Fantom Warior och om någon vecka kommer ett återsläpp på bandets demo Morbid Invasion. Den kommer jag att så klart inhandla. Senare under hösten kommer Fantom Warior med en ny skiva. Inte heller den kommer att mäta sig med demon.

Mer information

Facebook | Officiell hemsida | Skivbolag 

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Bra skrivet. Demon är så grym så jäkla bra! Jag måste också köpa när den släpps.

  2. Härligt! Perfekt musik att dricka bärs till.

    Glad Midsommar på dig!

    • Ja, thrash metal brukar öka sugen på en öl samtidigt som man hytter med näven. Det väcker grottmänniskan i en. :)

      Glad midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.