Fredagslåten: Pallbearer – The Ghost I Used To Be

Pallbearer är det bästa doombandet som jag hört sedan jag upptäckte Reverend Bizarre för tio år sedan. Att de med sin debutskiva Sorrow and Extinction (2012, Profound Lore Records) hamnade på toppen av 2012 års topplista är det första beviset för det.

I augusti kommer uppföljaren Foundations of Burden (2014, Profound Lore Records) och de förväntningar jag har på den är lika katedralstora som bandets riff. På Foundations of Burden har man samarbetat med den totalt okände Billy Anderson (bl a Sleep, Neurosis, Galvano och Eyehategod). Man har nu släppt ett smakprov i form av fjärde spåret av sex: The Ghost I Used To Be.

Det jag direkt lägger märke till är just produktionen. Här har Billy verkligen lyckats att förtydliga bandets katedrallika doom. Separationen mellan instrumenten är näst intill perfekt och basen lägger en tung botten, samtidigt som sången har förbättrats avsevärt.

Jag vill inte lyssna på låten fler gånger nu. De fyra gångerna jag ändå gjort det ger mig ändå en bra känsla och jag hoppas kunna glömma bort låten lite den kommande månaden. Jag har en bra känsla!

DET HÄR KAN FAN BLI ÅRETS SKIVA!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

  1. men det är ju torsdag idag, har du semester eller?

  2. Pallbearer är grymma. Lyssnat igenom Sorrow and Extinction 3 gånger på raken nu.

  3. Ja den publicerades på fel dag då jag har semester. ;)

  4. …förra skivan var ju helt glimrande. Med bättre sång kan det inte bli fel, och du har helt rätt.
    Det här kan fan bli årets skiva…!

  5. Detta är grymt bra! Kan mycket väl kvala in som årets platta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.