Låtsnacket #7: Night Demon

Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. Tanken var att den här omgången skulle publiceras inför Muskelrock, men extrem tidsbrist satte stopp för det. Men bättre sent än aldrig!

Låtsnacket #7 är alltså en temaomgång. Först ut är det amerikanska heavy metal-bandet Night Demon. Bandet kommer från Ventura i Kalifornien och spelar New Wave of British Heavy Metal-aktig hårdrock. Night Demon bildades för knappt tre år sedan och har sedan dess hunnit med att släppa en 7″-EP samt en nyutgåva av densamma med några extra spår.

Night Demon befinner sig just nu på en europaturné tillsammans med In Solitude vilken avslutas på Muskelrock. Jag tror att det kan bli riktigt bra och ösigt framme vid scen. Låten som var med i den här omgången av Låtsnacket heter Night Demon. För fans av Iron Maiden, Angel Witch, Jaguar och andra NWOBH-band!

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme upp!Tumme Upp! Detta är klassisk heavy metal när den drivs av spelglädje. Charmigt, en aning ostigt och kanske inte så kreddigt – men jag gillar sånt. Bandet som sådant känns kanske inte helt färdigbakade ännu, men refrängen är lätt att skråla med i och just glädjen som lyser igenom fixar biffen för mig.

Andréas (Sarcophagic)

Tumme upp!Det här gillar jag direkt det drar igång. Bra riffande och härligt att höra basen så tydligt. Bra pipa på sångaren också. Jag hade faktiskt ingen koll på vilka de var men eftersom jag räknat ut att det var Muskelrocktema så löste jag det. Nu ser jag fram emot ett till band på nämnda festival. Tummen upp!

[symple_toggle title=”Mer information” state=”closed”] Facebook | Officiell hemsida [/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Håller med. Mer spelglädje än finess, men det smittar av sig. Kändes bekant på något sätt som jag inte riktigt kan sätta fingret på….

    • Jarno

      Jag tycker att det finns mycket Judas, Tygers, Jaguar och Saxon i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.