Låtsnacket #7: King Dude & Chelsea Wolfe

Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. Låtsnacket #7 är alltså en temaomgång. Tanken var att den här omgången skulle publiceras inför Muskelrock, men extrem tidsbrist satte stopp för det. Men bättre sent än aldrig!

Den tredje, mellanlåten, i Låtsnackets sjunde omgång är en duett. I den samlas King Dude och Chelsea Wolfe en andra gång för att sjunga tillsammans på varandras sånger. De två artisterna är båda amerikanska och håller sig musikaliskt i någon form av avantgardisk anti-folk musik. I Be Free som är skriven av King Dude hamnar man dock i en mer Nick Cave & The Bad Seeds-minnande duett (mest kanske pga King Dudes djupa stämma). Men att inte hamna där när man gör en gotisk folk-duett är svårt.

Chelsea Wolfe, den mer framgångsrika av de två, gjorde sig ett namn när hon 2010 släppte en cover på Burzum-låten Black Spell of Destruction. Sedan dess har hon hunnit med att släppa tre studioalbum och en samling med ”unplugged” låtar. Hon har även framgångsrikt fått med låtar i populära tv-serier som t ex Game of Thrones.

TJ Cowgill, mannen bakom namnet King Dude, är i vår värld mest känd som en av medlemmarna i det Seattle-baserade death/black metal-bandet Book of Black Earth. Som King Dude skapar han undergångsbådande och mörk ritualistisk folkmusik.

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme ner!Tummen Ner! …det här för verkligen tankarna till Nick Cave runt Murder Ballads, komplett med duett-upplägg med kvinnlig vokalist. Faller ganska platt för min del.

Andréas (Sarcophagic)

Tumme upp!Detta har jag hört förr. King Dude med hjälp av Chelsea Wolfe. Bra som fan! Jag får väl drömma om att Chelsea dyker upp och assisterar i denna låt på Muskelrock. :) Tummen upp!

[symple_toggle title=”Mer information” state=”closed”]Facebook King DudeSpotify King Dude | Bandcamp King DudeFacebook Chelsea Wolfe | Spotify Chelsea Wolfe | Bandcamp Chelsea Wolfe[/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Kan hålla med om att den blir lite väl lik ”where the wild roses grow”, men jag tycker ändå det är en skön låt. Dessutom kan det inte bli för mycket om det liknar Nick Cave. :-)

    • Jarno

      Jag är böjd att hålla med dig. :)

      ”Murder Ballads” är en mycket bra skiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.