Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. Låtsnacket #7 är alltså en temaomgång. Tanken var att den här omgången skulle publiceras inför Muskelrock, men extrem tidsbrist satte stopp för det. Men bättre sent än aldrig!

Fjärde låten i den sjunde omgången av Låtsnacket är en äkta svensk kultklassiker! Linköpingsbördiga Mindless Sinner är ett av de svenska banden som hade något men som ändå inte riktigt lyckades. I den kategorin är man i gott sällskap med bl a Heavy Load, Gotham City och Axewitch. Den låt som Mindless Sinner deltar med är deras klassiker We Go Together tagen från skivan Turn on the power (1986, Web Records).

Mindless Sinner bildades i Linköping omkring året 1981. 1983 deltog man i en musiktävling och pengarna från den framgången resulterade i bandets första EP, Master of Evil. Efter diverse problem med att hitta en basist så spelade man in sin första fullängdare, Turn on the power (1986, Web Records), utan en fast basist. Istället spelade sångaren Christer Göransson in samtliga baspartier på skivan.

Tyvärr uteblev framgångarna och året därpå förkortade man sitt namn till Mindless i tron om att det skulle få fart på karriären. Det var också under det här namnet som man släppte sin sista skiva till dags dato, Missin’ Pieces (1989). Bandet återförenades sent under 2013 för att spela på Muskelrock 2014, och det ryktas om väldigt goda nyheter på bandets Facebooksida. Vad dessa nyheter är vet jag inte, men kanske kan man hoppas på en ny platta!

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme ner!Tummen Ner! Hejjig heavy metal i rakt nedstigande led från Judas Priest och Saxons glansdagar. Rätt bra sång (och fasiken vad jag tycker att jag har hört detta förr), men dels är produktionen lite för svag för att det här ska funka, och dels så känns inte det här bandet riktigt flygfärdigt. Än. Med tiden? Inte alls omöjligt.

Andréas (Sarcophagic)

Tumme upp!Mindless Sinner för tusan! Och det sätter jag enbart för att jag just lyssnat på dem en hel del inför Muskelrock. Refrängen körs ett par gånger för mycket, ändå mer än godkänd heavy metal låt med bra energi. Tummen upp!

[symple_toggle title=”Mer information” state=”closed”] Facebook | Spotify [/symple_toggle]