Låtsnacket är en artikelserie här på AFJ där en lyssnarpanel tilldelas fem låtar att lyssna på och sedan skriva om. Tjusningen är att de inte får någon mer information än musiken; inga artistbiografier, ID3-taggar eller annat som kan färga upplevelsen delas ut. Låtsnacket #7 är alltså en temaomgång. Tanken var att den här omgången skulle publiceras inför Muskelrock, men extrem tidsbrist satte stopp för det. Men bättre sent än aldrig!

Femte och sista låten i den sjunde omgången av Låtsnacket är en låt med amerikanska Slough Feg! Bandet inledde sin karriär under namnet The Lord Weird Slough Feg och hann då släppa fyra skivor innan man 2005 bytte till det kortare Slough Feg.

Låten i fråga är tagen från bandets åttonde skiva, Ape Uprising! (2009, Cruz del Sur), och heter Shakedown at the Six. Sedan dess har man släppt ytterligare två studioalbum, The Animal Spirits (2010, Profound Lore) och Digital Resistance (2014, Metal Blade Records) samt en konsertvideo Live in Poland (2011, Megadisc). Det är också från denna inspelning som låten i inlägget kommer ifrån.

Slough Fegs gig på Muskelrock är också bandets första i Sverige någonsin.

Chief Rebel Angel (Metal!)
Tumme upp!Tummen Upp! Det här är säkert icke-creddigt som fan att gilla, men det struntar jag blankt i. Det här är kanske inte unikt eller speciellt, men det kliar mig på rätt ställe och på rätt sätt. Känns lite MOTÖRHEAD-banalt och svänger. Fint så!

Andréas (Sarcophagic)

Tumme upp!Ännu ett band jag tidigare bara var bekant med till namnet. Det är Slough Feg och jag gillar. Speciellt mot slutet av låten då de öser på och jag får känslan av ett lite skitigare Iron Maiden. Tummen upp!

[symple_toggle title=”Mer information” state=”closed”] Facebook Spotify [/symple_toggle]