Fredagslåten: En dubbel överraskning

Jag har sedan några år tillbaka firat den Internationella IPA-dagen (infaller alltid första torsdagen i augusti) i Örebro tillsammans med en kompis. Vi spelar lite vatten-volleyboll i hans pool och efter det åker vi till Närkes Kulturbryggeri som har öppet hus. Igår var det Stout Day. Det firade jag med att lyssna på hårdrock, spela Baldur’s Gate: Enhanced Edition och dricka porter. Efter det att blev pikad över att det var porter jag drack så öppnade jag en Bourbon County Stout på 15% och det var bara att säga tack och godnatt.

[lightbox link=”https://www.afairjudgement.com/wp-content/uploads/2014/11/blizzard.jpg”]

Blizzard Winter Edition 2010

Blizzard Winter Edition 2010

[/lightbox]

Men innan det så hann jag med att dricka två ypperligt hårdrocksanpassade öl. Det första kom från Mohawk Brewing Company och var en Blizzard Winter Edition Porter från 2010. Tyvärr har mina lagringsutrymmen var mindre bra med ojämna temperaturer. Ölet var gott även om kroppen, som jag minns det, hade försvunnit och att alkoholen var mer framträdande. Andra smaker som dök upp var lakrits, kaffe och lite andra julörter. 2010 års version får också pluspoäng för att se lite mer hårdrock ut än de efterföljande åren, men det säljer väl inte.

Till det här lyssnade jag så klart, trots att det inte är ett favoritband, på Immortal. Dricker man en öl som heter Blizzard så lyssnar man på Blizzard Beasts.

Efter min porter så öppnade jag en Butcher’s Choice från Stronzo som är en så kallade Double Red Ale (DRA). En klart godkänd sådan i min mening, men den har stått lite länge så jag misstänker att den var mycket sötare idag än när jag köpte den för ett år sedan. Men fortfarande lite humle kvar, men mer karamell i doften. Smaken är inte speciellt ”humlig”, ni vet den där IPA-smaken, utan snarare mer skogsbär. Mer engelsk red ale än amerikansk humlestark öl. Mycket god!

Finns det något annat band än Destruction man kan lyssna på när man dricker något som heter Butcher’s Choice (möjlightvis Carcass)? Så självklart lyssnade jag på Mad Butcher!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Gött att du äntligen uppskattade Bourbon County Stout. Alldeles för god för att blanda med julmust. :)

    • Den smakade alldeles för mycket av något konstigt när jag drack den första gången. Jag tror nog att jag har kvar den andra flaskan som jag köpte 2008. Undra hur den smakar idag. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.