Thåström har jag gillat ända sedan jag hörde Ebba Grön för första gången. Imperiet gillade jag också till viss del. Men det var när jag var i övre tonåren och han släppte sin andra soloskiva Det är ni som är dom konstiga… det är jag som är normal som jag verkligen fastnade för honom. När han på Mannen som blev en gris blev mörkare och återgick till de industriella influenserna från Peace, Love & Pitbulls och Sällskapet hittade jag en annan dimension i hans musik.

Det var på Skebokvarns 209 som murarna föll i bitar. Den skivan är min personliga favorit från Thåströms katalog. Det är dock en skiva som jag mer eller mindre endast kan lyssna på när jag är för mig själv. Kärlek är för dom var bra men den föll på att den kom efter Skebokvarnsv 209. Beväpna dig med vingar var bättre och det mycket tack vare de uppenbara vinkningarna mot Sällskapet.

Igår fick jag se att Thåström släpper en ny skiva i år (den borde kanske ha varit med på den listan) och tidigare i veckan kom den första videon Kom med mig. Låten låter bra och jag gillar skramlet. Huruvida det är en bra låt återstår dock att se när jag väl lyssnar på hela skivan.

Men du kanske gillar den redan nu?