War of Kings – ny låt med Europe

Mitt favoritband sedan barnsben (med en viss dipp på 90-talet) Europe är återigen aktuella med en ny skiva. Ända sedan återkomsten för 11 år sedan i och med Start from the Dark (2004) så har man släppt fyra skivor. I mars kommer bandets femte, War of Kings (2015) och singeln tillika titelspåret släpptes i dagarna. Självklart har jag lyssnat på den!

Influerade av sin egen tidiga karriär?

Jag som var orolig för att Dave Cobb skulle förstöra bandets produktion och ljudbild kan andas ut en aning. Man fortsätter på den inslagna vägen i och med Bag of Bones (2013) som jag tycker var en riktigt bra hårdrocksskiva. War of Kings har bra ljud och Joey sjunger bra som vanligt. Även om man fortsätter på inslagen väg så tycker jag att man hämtat känslan från sådana band som influerade Europe i barndomen. Jag gillar även de suggestiva synthpartierna som återkommer då och då, snyggt! Det är lite Black Sabbath-tungt och helt klart mer metal än vad deras tidigare singlar varit.

Nu ska man ju inte dra för stora växlar på det här men det är kul om vi fans får ytterligare en grym skiva. Det tunga och undergångsbådande slutet är fantastiskt snyggt! Se dock till att lyssna på låten via Deezer, WiMP eller Spotify då YouTube-versionen här nedanför har för dåligt ljud.

Åh vad jag längtar! Kan det inte bli 2a mars snart?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

8 kommentarer

 1. Jag gillar skivan!

  • Jag har inte hört den ännu men längtar väldigt mycket till lanseringen. Har bokat alla möjliga versioner av den! :)

  • Jag har haft svårt för plattorna sedan comebacken och första lyssningen av War Of Kings tyckte jag lämnade mycket att önska. Känns som att de försöker få göra allt på samma gång. Men sen vände det. Gillar produktionen och fokusen på melodi. Ska skriva recension när jag gått djupare in i den:D

  • Jag gillar mycket av det nya. Många låtar som jag gillar mycket mer än gammalt material. ”Flames” är t ex en magisk låt och lätt topp fem i min bok.

  • Jag har haft svårt att ta det för vad det är idag, börjar sakta sjunka in i mig efter 11 år haha….

  • Sent ska syndaren vakna! ;)

 2. Jovars. Har inte varit något större fan av Europe sedan jag var liten och lyssnade på en kassettkopia av The Final Countdown i en jätte-Freestyle (varför hette det så här och inte Walkman?). Men det där var ju faktiskt rätt så bra. Nu är jag absolut ingen kännare av sådan här musik men i mina öron låter det lite som Krux, vilket jag gillar.

  • Jag kan absolut förstå din parallell till Krux även om de kanske är tyngre än Europe. Det här är tyngre än vad de kanske varit tidigare. Samtidigt känns det som en blinkning till deras barndomsidoler kan jag tänka mig.

   Norum spelar bättre nu också. Mindre dist och mer rock och stuns i fingrarna. :)

   Jag är som ett barn på julaftonsmorgon som väntar alldeles för länge på klapparna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.