Fredagslåten: Speedtrap

Speedtrap kommer att spela på årets upplaga av Muskelrock och är det första bandet ut i min lilla genomgång av årets band. När det nu varit väldigt mycket Europe de senaste veckorna så passar det väl bra med lite snabb jävla metal!? Finska Speedtrap spelar en heavy metal-influerad crossover där fokus ligger på hastighet (som att namnet tillåter något annat). Man slänger in rock’n’roll-riff emellanåt för att få lyssnaren hoppa till.

Även om det är långt ifrån det bästa jag hört så tycker jag att bandet har att bra ställ. Låtarna är intressanta, de går fort och sången är tillräckligt kaxig på det där klassiska rock’n’roll-inspirerade metalviset. Gitarrtonen är relativt ren, farten hög och sången snabb. Som helhet är det en väldigt melodiös metal med bra sväng. Jag tror att detta kommer att bli ett bra gig om de får spela runt sjutiden.

[symple_toggle title=”Mer information” state=”closed”] Facebook | Bandcamp | Deezer | WiMP | Spotify [/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Powerdose är riktigt jäkla bra. En av de band jag ser fram emot mest på Muskelrock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.