Dio, fredagslåten 20 mars 1015

Äntligen fredag tänker jag här i favoritfåtöljen. Arbetsveckan har känts längre för mig den här veckan då jag inte ägnat mig åt de kvällsaktiviteter jag brukar under veckorna. Redan vid lunchtid i onsdags längtade jag till fredag. Om det berodde på att förra helgen spenderades febersjuk och jag missade Dead Lord och öl låter jag vara osagt.

Var på lite familjeärenden idag så jag jobbade kortdag och när jag och farsan var på väg hemåt spelade de Holy Diver med Dio på radion. Åh denna röst! Det är något magiskt över denna majestätiska rockröst. Jag sitter i passagerarsätet och spelar lufttrummor och sjunger med. Det var flera månader sedan jag senast lyssnade på soloskivorna och kände att det var det jag skulle lyssna på ikväll. Efter att ha lyssnat på mängder med nya band den senaste veckan så känner jag att jag bara vill överösa mig själv med klassisk hårdrock.

Och vad passar då bättre än Dio? Sammanlagt släppte Dio tio stycken studioalbum varav Holy Diver är debuten. Min favoritskiva i solokarriären är Last In Line, men när jag vill lyssna på en klassiker så går jag direkt till Holy Diver. Albumet är magiskt och att jämföra de nämnda skivorna handlar egentligen om hårklyverier. Jag älskar att höja volymen, knäcka en bärs och bara skuggsjunga tillsammans med Dio. Ibland lirar jag luftgitarr tillsammans med Vivan Campbell

Det är så här en fredag skall spenderas! Skål!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

  1. Gött att höra. Min mormor gick bort i onsdags vilket rent ut sagt suger men med hjälp av familj och musik så blir allt lite lättare. Skeul!

  2. Fantastiskt bra val. Jag har också Last In Line som favorit men har samma känsla som du när det gäller klassiker.
    Tror jag tar efter och spelar Dio!

  3. Fan vad värt. Jag älskar Dio. Holy Diver och Last In Line är fantastiska skivor som bara slås av hans tre skivor med Rainbow (de är det bästa som gjorts i hela världen och därmed basta).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.