Fredagslåten: The Darkness – Open Fire

När The Darkness släppte sin debutskiva Permission To Land 2003 så var det en enorm skiva för mig. På något sätt så var det skivan som räddade rocken. Det fanns inte en enda dålig låt på skivan och jag köpte allting som kom i min väg, sjuor, cd-singlar, dvd-singlar. Allting var för att få tag på b-sidorna som i många fall var bättre än albumspåren. Det var fantastiskt kul att samla på allting eftersom bandet själva också tyckte att det var kul och släppte bra utgåvor på sina singlar.

Sedan dess har intresset för egen del varit svalt och jag är försiktigt optimistisk inför kommande Last Of Our Kind som skall släppas första juni. Men jag undrar om inte senaste smakprovet, Open Fire, kommer att föra snacket mot den lite väl uppenbara anspelningen mot She Sells Sanctuary med The Cult.

Det är en helt okej låt, men inte så mycket mer tyvärr. Nästa singel måste verkligen upp i kvalitet om man ska nå upp till den nivå man hade på senaste skivan Hot Cakes. Som är en skiva jag tyckte om först häromdagen när jag lyssnade igenom den. Detta trots att jag borde gjort det för länge sedan då den innehåller massor med klassisk The Darkness-rock.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Har nog alltid gillat Darkness även om jag inte har köpt allt i min väg för att komma åt b-sidorna som jag gjort med vissa andra band. När det gäller Darkness, äger jag nog bara debuten, har nog blivit lite bortglömda när man väl köper skivor, alltid något annat som blir prioriterat :) Dock låter detta lovande, även om detta påminner om The Cult så svänger det på bra, sitter inte direkt men om man nöter ett par gånger så lär man nog nynna på denna på väg till jobbet.

    • Jarno Lauronen

      De flesta b-sidorna finns numera på de digitala tjänsterna så det är lite trist kan jag personligen tycka. Samtidigt så är det helt fantastiska låtar vissa av dom så det är bara bra att fler får höra dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.