Nailed to the cross var i många år den låt som jag spelade när festen var över och det var dags att ta spårvagnen till Rockbaren där festen fortsatte. När vi idag firar långfredag i Sverige så finns det knappt någon låt som passar bättre rent tematiskt. Anledningen till detta är som alla vet att det är på långfredagen som Jesus blev korsfäst, Alltså Nailed to the Cross!

Man gav fredagen namnet långfredagen eftersom dagen skulle präglas av sorg och lidande. Jesus led och korsfästes ju! För ca 150 år sedan klädde sig många i svart för att hedra Jesus. Och fram till 1969 fick offentliga nöjesetablissemang inte hålla öppet. Vissa människor gick så långt att de inte lät sina barn leka och ha kul. Alla skulle lida och ha tråkigt. Tur att vi övergett denna tradition säger jag! Istället ger det oss möjligheten att lyssna på Nailed to the Cross och dricka kopiösa mängder alkohol på diverse nöjesetablissemang som håller öppet. Och framför allt så får vi ha kul!

Your book of God – a book of lies
Your hero’s death – brought us a 1,000 cries!
Nailed to the cross [x7]
Nailed – failed – nailed
Nailed to the cross
Nailed – failed – nailed
Nailed to the fuckin’ cross!

Det ovan är de sista textraderna i Nailed to the Cross och det går inte att ta miste på hur missnöjd Schmier är över kristendomen. Att Jesus korsfästes var, som det verkar, enligt honom en bra sak. Det här är enligt mig en av de allra bästa låtarna man kan lyssna på under påsken. Symboliken är så otroligt träffande och låten en av de bättre från Destruction i ”modern tid”.

Vilka är era favoritlåtar att lyssna på under påsken?