Fredagslåten: Kreator – The Few, The Proud, The Broken

Jag gillade Kreators senaste studioplatta Phantom Antichrist. Den är ganska hård trots att bandet infört mer söta melodier och gulliga harmonier i sin musik. Svårare har jag med Milles talade partier. Min favoritlåt från skivan är The Few, The Proud, The Broken och det är veckans Fredagslåt.

Det är inte svårt att lista ut vad låten handlar om utan dess krigsretorik är uppenbar. Den handlar om fotsoldaten, infanteristen som plågas av det den erfarit i krigszonen. Det finns helt klart ett missnöje mot krigshetsen, men samtidigt också en beskrivning om hur soldaten efter sina insatser ofta återkommer med ett traumatiserat sinne. Vad som försiggår hos någon med posttraumatiskt stressyndrom vet jag inget om. Men däremot är det otroligt viktigt att dessa människor tas väl hand av arbetsgivaren, Försvarsmakten. Den här radiodokumentären är mycket väl värd att lyssnas på: När soldaten kommer hem – Krigaren.

The Few, The Proud, The Broken är som jag sagt en fantastisk låt. Tempot är ett mellantempo och bra marchtempo. Det bästa med låten är dock hur enkel den är att sjunga med i. Framför allt refrängen är otroligt kraftfull och att sjunga med i den här i svårigheter. Just orden The Few, The Proud, The Broken passar dessutom så otroligt väl i munnen. Klockrent!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Jag älskar den här skivan. Ääääääälsssskaaaarrrrrr. <3 <3

  2. Grym låt och en grym platta. Hoppas det kommer något nytt snart.

  3. Mycket bra skiva, och den här låten är helt fantastisk! Men kanske är det den enkla och slagkraftiga refrängen och titeln jag älskar mest?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.