Fredagslåten: Bruce Dickinson – Tattooed Millionaire

Idag är det 25 år sedan Bruce Dickinson släppte sin första soloskiva, Tattooed Millionaire. Så därför blir det den skiva varifrån jag väljer denna veckans fredagslåt.

Efter att Bruce Dickinson blev ombedd att skriva en låt till Terror på Elm Street 5 – The Wild Child och det resulterade i Bring Your Daughter… to the Slaughter fick han blodad tand. Med sin låtskrivarpartner Jannick Gers slog de ihop sig med Andy Carr (bas) och Fabio Del Rio (trummor) och spelade in hela albumet på mindre än två veckor. Under dessa två veckor lyckades man med att skriva en del trevlig popanslagen hårdrock och några rejäla klavertramp i form av framför allt Dive! Dive! Dive!.

Jag kommer ihåg när jag såg videon till första singeln Tattooed Millionaire för första gången på någon av de traditionella musikvideokanalerna och tyckte att det var en trevlig låt. Inte som Iron Maiden men trevlig. Born in ’58 är en fantastisk låt och sångmelodierna är så majestätiska som de brukar vara när det är Bruce Dickinson som sjunger. Annars är det som så att det är skivans fem första låtar är de bästa och därefter sjunker kvaliteten.

En av de bästa textraderna kommer från titellåten:

Tattooed boys with expensive toys.
Living in a bubble of sin.
Money can buy you most of anything.
Fix your nose or the mess your in.

Helt klart att Bruce syftar på det brokiga gänget från Los Angeles. Vad tycker ni om Bruces första soloäventyr?

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Har ingen åsikt faktiskt då den enda soloplattan jag lyssnat på med ”Brusan” är Chemical Wedding. Men den är ju rätt så bra.

    • Jarno Lauronen

      Du behöver kolla upp ”Accident of Birth” också. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.