Ereb Altor räddade mig från graven! Nej, riktigt så illa har det inte varit men visst har ni märkt att det har varit otroligt sparsamt med inläggen här den senaste tiden. Att publicera något varje dag var tufft och jag kände inte att det blev några vidare bra inlägg. Samtidigt kände jag att inte hade tid över till något annat. Ett tag var det så illa att jag inte lyssnade på musik alls. Det enda jag lyssnade på var Moonsorrow och diverse AOR-klassiker. Mitt i allt detta så snubblade jag på en ny video med Ereb Altor.

Videon till Midsommarblot är i sig inget märkvärdigt. Däremot är låten fantastisk!

Ereb Altor är ett band som man med lätthet kan sålla till folk metal-genren. Tidigare spelade man doominfluerad viking metal (stommen i Ereb Altor utgörs trots allt av Isole-medlemmar) men har på senare år fört in mer black metal-influenser i musiken. Något som enbart fört något bra med sig. Här får man spela ut sina djupaste Bathory-fetischer, och med vilken bravur man gör det!

Aldrig hade jag tänkt mig älska en låt om midsommar så mycket som denna, men så handlar den om något helt annat än vad de flesta av oss är vana vid att midsommar är idag. Låten handlar om hur man tackade gudarna som hjälpt en genom vintern och då helgade man maten och drycken. Och Midsommarblot är en episk låt och mycket tack vare trummorna. Och melodierna är även de snygga varför hela faderullan förtjänar guldstatus!

Dyrka!

[symple_toggle title=”Mer information om Ereb Altor” state=”closed”] Hemsida | Facebook | Instagram [/symple_toggle]