Imorgon ska jag ut till Styrsö för första gången i mitt liv. Anledningen är festivalen Atomic Rooster Summer Jam. Sedan i höstas har klubben Atomic Rooster Music Club (döpt efter bandet med samma namn) huserat på puben Cajsa Warg i hipstertäta Majorna, Göteborg där man erbjudit besökarna på rockmusik av strålande kvalitet. Själv har jag endast kunna se Horisont, The Order of Israfel och Saturn på puben. Över sommaren har de flyttat ut till Styrsö i Göteborgs skärgård och det skall bli riktigt kul att åka ut dit för att se hur de rockar därute.

Några av akterna som jag ser fram emot att se igen heter Horisont, Year of The Goat, Night Viper och Kamchatka. Samtliga andra artister är helt nya för mig men självklart har jag kollat in några av dom i förväg för att veta när det kan passa bra att äta mat istället för att lyssna på rock. Utöver de fyra ovanstående så spelar The Don Darlings, Matilda Winberg, Oholics och enmannabandet Bror Gunnar Jansson.

Ni som känner till bandet Atomic Rooster samt något av ovanstående förstår att det här blir en fantastisk dag i skärgården där den svängiga rocken är i fokus. Personligen hoppas jag att Kamchatka levererar en lika minnesvärd kväll som det här klippet från Culture Room (jam utifrån låten Confessions) låter att det var. Men jag tror att väderprognosen och mängden av bra musik kommer att väga upp det hela om Kamchatka inte skulle lyckas!

Ses på Bratten!