Mirror är Tas (Satan’s Wrath, ex-Electric Wizard) nya band/projekt med diverse snubbar från världen över. När jag hörde Mirrors första låt Heavy King efter att Tas länkat den på Instagram så insåg jag att den här typen av ultratidig heavy metal verkligen är i ropet nu.

Låten inleds med lite Jon Lord-minnande synthplinkande och fortsätter därefter i Deep Purple-land under låtens gång. Men här finns även nickningar mot andra klassiska band så som Scorpions, UFO och Iron Maiden. Det är klassisk heavy metal helt enkelt. Inga krusiduller.

Mirror är helt klart det för tillfället mest intressanta som den gamla Electric Wizard-basisten har för sig på musikfronten för tillfället. Visst är hans Satan’s Wrath (senaste Die Evil är riktigt trevlig) bra men för mig kittlar Mirror allra göttigast i kistan. Fullängdaren kommer i mitten av november via Metal Blade.