Fredagslåten: At the Gates

In Flames är det största hårdrocksbandet som kommer från Göteborg. At the Gates är det bästa av de som lyckats bli stora. Men de kommer från samma skola. Epitetet ”The Gothenburg Sound” fick de först senare då fler än svenska journalister fick upp ögonen för dessa band. Min relation med dessa band har alltid främst kretsat kring In Flames och At the Gates. Band som Gardenian, Dark Tranquility och Dissection (som till viss del klumpades ihop med dessa band på den tiden då de ändå var från västkusten) var också en del av uppväxten och läroboken.

När At the Gates återförenades 2007 blev jag överlycklig. Jag hann aldrig se bandet live när jag var tonåring (bandet hade redan hunnit bli The Haunted då jag hittade dit) och det var underbart att få se bandet drygt tio år efter att jag upptäckte dom. Så eftersom sommaren 2008 var det sista tillfället att få se bandet var det obligatoriskt att köpa biljett till båda kvällarna. Men jag fick endast biljett till en kväll på Trägår’n. Det var så fantastiskt att jag köpte ytterligare en biljett för giget dagen efter av någon som hade en extra. Den kostade mig 1500 kronor. Då var det värt vartenda öre. En kompis betalade över 10 000 kronor för att resa till Grekland och se bandets allra sista gig i Aten.

När de 2010 annonserade en ny turné visste ilskan inga gränser. För min del gick det över fort. Värre var det för min vän som svor att aldrig ägna en tanke åt bandet igen. Men minnena består om än med viss bismak av svek. Men de behöver väl skriva av bostadslån de med.

Idag spelar At the Gates på Göteborgs mest folkliga scen Liseberg. Jag kommer att vara där eftersom jag har tillgång till ett årskort. Och jag vill ju ändå se hur karusellåkarna reagerar mot den bästa dödsmetall som kommit från replokalerna i Göteborg. Jag hoppas att det blir galenskap.

GO!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Kände samma sak efter gigen på Trägårn. Men At The Gates går inte bara att ignorera, de är för bra för det. Go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.