Fredagslåten: Working for the Weekend

Working for the Weekend!

Fredagen och helgen kunde verkligen inte komma mer lägligt än just nu. Hela veckan har varit tuff. Först lite stel efter loppet i helgen, sedan väldigt mycket jobb som helst borde varit klart förra veckan och sedan svårt att välja ut både låt för TorsdagsThrashen och Fredagslåten. Inte ens en öl har jag varit sugen på!

Och i ett sådant läge så passar Loverboys gamla hårrocksklassiker Working for the Weekend utmärkt då det varit exakt så hela veckan känts. En längtan till helgen som känts lika lång som längtan till sommaren. Working for the Weekend är en låt som kom till mig ganska sent och av just den anledning som jag beskrivit ovanför. Det var en kompis som skickade mig låten då hon var trött på sin arbetsvecka och skickade ett mail med videon samt meddelandet ”Öl hos mig på fredag efter jobbet. Ta med en påse öl!”.

För tio år sedan var det så helgerna oftast såg ut. Eftersom jag då läste på universitetet var fredagarna oftast korta och jag kunde sluta redan vid tvåtiden. Hemma med en hämtpizza med en kall folköl till och 10st Crocodile (alternativt Dansk fadöl) i frysen redan före klockan tre. Och vid fem var den första starkölen redan uppdrucken hemma hos kompisen.

Nu kan man protestera mot att jag faktiskt inte jobbade (och ärligt talat var det inte speciellt svårt att gå på lärarhögskolan) men det var på helgerna (och onsdagar samt ibland även på torsdagar) som man levde på den tiden. Veckorna bestod oftast av att man gjorde sina mindre uppgifter direkt (och skrev hemtentorna sista dagen) för att slippa tänka på studierna alltför mycket. Man gjorde allting för att man skulle kunna maximera helgerna så mycket som möjligt.

Kanadensiska Loverboy fick verkligen till refrängen i sin låt Working for the Weekend för det är verkligen den, samt det småsöta solopartiet, som bygger upp låten. Men det är själva innebörden av titeln Working for the Weekend som jag tror gjorde låten så framgångsrik. För merparten av världens arbetande befolkning längtar nog mer eller mindre till helgen under veckodagarna.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

 1. Inte för att jag har så jättemycket emot att jobba men ja, helg är ju inte helt fel. :D
  Hoppas du hittar ölsuget igen (nyhetssläpp idag jö!) och har en trevlig helg.

  • Jarno Lauronen

   Inte heller jag har något emot att jobba när jag jobbar med medarbetare. Det är när man har med motarbetare att göra som sinnet får stryk. :)

   Det hela slutade med ett besök på Systembolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.