Den sjätte november spelar jag skivor på Atomic Rooster Music Club som huserar i Cajsa Wargs lokaler vid Chapmans Torg i Majorna. Banden som spelar är Skånska Mord och Lugnet. Jag kommer att spela musik från och inspirerat av 1970-talet. Jag kan garantera en låt med Uriah Heep, en med Scorpions och minst en med Free. Bärsen är billig och Atomic Rooster-hänget gött!

Skånska Mord (band)

Skånska Mord (band)

Skånska Mord bildades 2006 och bandets senaste släpp kom för drygt ett år sedan och var en självbetitlad EP. Före den har man släppt två fullängdsskivor The Last Supper (2010, Small Stone Records) och Paths to Charon (2012, Small Stone Records). I min bok är Skånska Mords allra främsta styrka den bra sångaren Janne Bengtsson, men det finns en del bra låtar att hämta också som t ex A Black Day eller A Room With A View.

Lugnet (band)

Lugnet (band)

Lugnet är ett relativt ungt band som bildades i Tungelsta så sent som 2012. Det betyder dock inte att man skulle vara orutinerade. För det i fallet Lugnet är det raka motsatsen då man har lång erfarenhet av turnérande och historik från band som Badlands och Witchcraft. Än så länge har man inte hunnit med att släppa något fysiskt material men har en singel, All the Way, på Spotify. Något som b-filmsfantaster förmodligen uppskattar är att man fått med Christina ”One Eye” Lindberg från populära b-filmen Thriller – en grym film i sin video till All the Way. En låt som är rak och ösig hårdrock med en tydlig refräng. Fullt ös!

Så kom till Cajsa Warg och upplev stämningen på Atomic Rooster Music Club! Drick öl och lyssna på fantastisk musik!

Skånska Mord @ Facebook

Lugnet @ Facebook