Låt #10: Vektor – Ultimate Artificer

Vektor skulle inte vara med i den här musikkalendern hade jag tänkt mig. De har ju trots allt inte släppt något album under året. Men efter kvällens urblåsning på Truckstop så måste jag upprepa mig. Trots att jag nyligen skrev om deras ”singel” Ultimate Artificer. Men det var så jävla bra!

När jag såg trummisens trumset då bandet riggade upp trodde jag att några pukor gått sönder, men det behövdes visst inte fler än en puka, en virvel och en baskagge (samt lite cymbaler). Och resten av bandet var inte sämre. Herregud vilken fantastisk kväll full av teknisk thrash metal av absolut finaste kvalitet. Vektor är helt klart thrash metallens kobebiff (säger jag som inte har en aning om huruvida det är gott eller inte)!

Vektor spelade förutom Ultimate Artificer ytterligare två låtar från kommande skivan Terminal Redux. Samtliga tre var otroligt bra reklam för vad som komma skall. Blir helt klart ett inköp. Utöver det radade man upp majestätiska nummer som Black Future, AsteroidDeoxyribonucleic Acid och Tetrastructural Minds. Vad de två nya låtarna hette snappade jag inte upp, men de var majestätiska. Den fåtaliga publiken stämde upp till dans och den ena moshpiten avlöste den andra. UNDERBART!

Vektor drämde till med det utan tvekan bästa thrash metal-gig jag sett på flera år. Möjligtvis sedan första gången jag såg Slayer eller Metallica. Så nu sitter jag här och tittar på mitt sparkonto om jag har råd att flyga till New York i februari. Förmodligen inte. Men Vektor måste jag se snart igen. Förhoppningsvis tar de sig till Europa igen. Men det är väl inte troligt.

FAN VAD BRA DET VAR!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Härligt att även du har upptäckt Vektor, så jävla bra. Hade önskat att de kunde ha gjort ett stop i Sthlm så även jag hade fått bevittna detta live. Ser fram emot nya plattan, singeln lovar gött.

    • Jarno Lauronen

      De spelade i Uppsala i tisdags.

      • Ja jag såg det, dock kom jag hem under tisdagen efter en sväng ute i Europa, en rätt påfrestande resa orkade jag helt enkelt inte ta i tur med detta. Men hade spelningen varit på närmare håll hade jag nog vacklat över :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.