Låt #12: The Night Flight Orchestra – All The Ladies

The Night Flight Orchestra är ett av många band som jag avfärdat rakt av redan innan jag lyssnat på det. När jag väl lyssnat på bandet så har det varit ett av ytterst få undantag som bekräftar min attityd. Debuten är jag ännu inte vän med och kommer nog inte bli det heller. Skyline Whispers däremot; mumma för själen!

The Night Flight Orchestra: En röst i natten

80-talsanstruken melodiös rock med en fot i det förgångna och en fot i en någorlunda när samtid är det som finns på Skyline Whispers. Tempot är stampvänligt, texterna väldigt bra och lätta att sjunga med i samtidigt som melodierna charmerar. Och är inte första versen ett exempel på perfekt AOR-lyrik?

Worn out in a foreign town
I never saw the sun going down
Cheap smiles and hazy eyes
Bad luck in a brilliant disguise

The Night Flight Orchestra är ett band som Soilworks Björn Strid och David Andersson bildade när de var på USA-turné för ett gäng år sedan. Tyvärr verkar bandet inte lira live så ofta vilket jag tycker är lite småtråkigt. Framför allt just nu när många svenska AOR-band verkar bokas så är det trist när det bästa i gänget inte verkar få lira live. Men kanske ändras det under 2016? All the Laides är en enkel och snygg klassisk rocklåt med bra stamp och snygga melodier. Och refrängen klistrar sig fast och är lätt att sjunga med i. Exakt vad som behövs i en klassisk rocklåt.

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Facebook [/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Geniband! Har haft turen att kunna se dem live också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.