Låt #18: Skaur – Gammeldaga

Skaur släppte för några år sedan en av de bästa black metal-albumen på 2000-talet i och med den självbetitlade debutskivan. Samma skiva återutgavs 2013 av Dark Than Black Records, men då remastrad och under namnet Nordnorsk Svartmetall (samt med ett bonusspår).

Skaur bildades 2003 som ett enmansprojekt av NordMann. Och under bandets två första år spelades hela nio demos in. Dessa har jag inte hört men låtar från demoskivorna finns med på debutskivan, om än kanske i nyinspelade versioner.

2008 blev Skaur ett band och släppte alltså sin debutskiva 2011. En skiva som består av fantastiska låtar, harmonier, riff och bara episk norsk svartmetall.

Tidigare i år släppte man uppföljaren, Farvel och den är minst lika bra som debuten. Skivan är en fantastisk avvägning av snabb black metal och dramatiska episka låtar om fornstora dagar. Det finns så mycket känsla, skönhet och ilska i riffen och melodierna i låten Gammeldaga.

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiella hemsidan | Facebook [/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

  1. Lät fint det där. Lägger på högen att kolla/köpa.
    Tack!

  2. Inköpt och lyssnas på just nu. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.