Dorthia Cottrell borde inte vara okänd för dig om du gillar långsam rock. Hon sjunger nämligen i det eminenta bandet Windhand, men har nu provat att stå på egna ben. Vilket hon gör genom att sjunga en mörk och dyster americana. Kanske lite väl stereotypt att som frontman för ett doom/stoner band att bli vissångare (tänker på Mike Scheidt, Wino, Steve von Till och Neurots hyllningsskivor till Townes van Zandt), men när det görs så här bra är det bara att sluta tjata.

Dorthia Cottrell gör så klart en cover på Townes van Zandts fantastiska Rake på sin självbetitlade debutskiva. Det blir inte pinsamt, men matchar så klart inte originalet. Däremot är hennes egna låter som t ex Gold, fantastiska. Perfekta en långsam lördagskväll då du nästan somnar i fåtöljen så fort du sätter dig ner. Otroligt stämningsfullt!

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Butik | Facebook [/symple_toggle]