Riverside är ett polskt progressivt rockband från Warszawa, Polen. Trots att jag känt till bandet från deras storbolagsdebut Second Life Syndrome så är det inte ett band som jag lyssnat på alls mycket. Den största orsaken till det är att bandet kom för sent. 2005 var Dream Theater och Karmakanic de enda progressiva rockbanden jag lyssnade på. Att sätta sig in i något nytt fanns inte på kartan.

Men det har ju ändrats på senare år. Och i år har jag återvänt till Riverside i och med deras fantastiskt vackra skiva Love, Fear and the Time Machine. Det är en stillsam skiva, en sober och vacker skiva. En skiva som fungerar utmärkt i ett varmt och grått december-Göteborg.

Jag vet inte vad det är som gör att jag finner Caterpillar and the Barbed Wire så otroligt vacker men också så sorgsen. Visst låten är stillsam och erbjuder inte några extravaganta eller hårda partier. Den är vacker i den metafor som kan läsas i dess titel. Bedårande vacker musik!

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiell hemsidaFacebook [/symple_toggle]