Magic Circle är både det bolag som Joey DeMaio startade för att se till att Manowar fick fullständig kreativ kontroll över sin produktion, och ett amerikanskt heavy metal-band. Det här inlägget handlar om det sistnämnda. Magic Circle kommer från Boston och spelar lätt doomanstruken episk heavy metal. Journey Blind är bandets andra fullängdare.

Nostalgiker och traditionalister älskar redan bandet som låter som de gamla banden. Framför allt finns där tydliga nickningar till Trouble, Pagan Altar och varför inte lite Dio-era Black Sabbath, men där produktionen är lite mer vintage än så. Det som får mig att intressera mig mer för Magic Circle än många andra band i genren är att det är lättare att komma ihåg deras låtar. Däremot vill jag ha lite mer variation och dynamik på albumet. Låtarna är för snarlika och de lunkar fram i ungefär samma stil hela vägen. In med en episk ballad eller en rejäl rökare för att stöka till det lite.

Men Ghosts of the Southern Front är en episk låt, och den som etsat sig fast mest sedan jag hörde den första gången för en dryg månad sedan. En variationsrik låt som är ett utkast av det vad albumet borde vara. En riktigt bra låt!

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiell hemsida | Bandcamp [/symple_toggle]