California 405 är den ultimata cyklingslåten! Europe släppte War of Kings i år och det är en fantastisk jävla skiva! Bandets bästa skiva sedan 1984! Den Europe-special jag körde på bloggen inför släppet av War of Kings orsakade en, för mig, sällan skådad hatstorm i form av epost. Tidigare var det endast mail om kungar som dött, kvinnor som ville ha det gött och några PR-bolag som ville att jag skulle skriva recensioner om deras band som hamnade i inkorgen.

Efter min sågning av The Final Countdown var det helt plötsligt hundra mail i inkorgen som kallade mig för saker som idiot, bög, och doom metal-nazist. Självklart tog jag det som beröm i att jag lyckades engagera läsarna. Tyvärr var det endast tre av dessa hundra som fortsatte att skriva mail efter varje återkommande del. Samtliga tre kom från Spanien, och tackade mig för ett sakligt inlägg samtidigt som de bad om förlåtelse för deras tidigare aggressioner.

California 405 – Den ultimata ”öppna landskap”-låten

California 405 är den låt från War of Kings som fastnat bäst hos mig. Inte för att det är skivans bästa låt, långt ifrån. Snarare beror det på att det var den enda låt från skivan jag kunde lyssna på när jag cyklade från Göteborg till Askersund i somras. Av någon anledning överfördes endast sju låtar till min mp3-spelare när jag i all bakfyllestress förde över diverse låtar till min mp3-spelare innan jag begav mig på cykel till Alingsås en söndagskväll.

Men det var en grym låt att vara fast vid. Söndagskvällen bjöd på en tidig skymningskväll över sjön Mjörn utanför Norsesund. Jag hade åkt vilse någonstans tack var Google Maps och fick slå upp tältet någonstans där jag inte planerat. Men jag hade min mp3-spelare med sju låtar att lyssna på för att inte störas av djuren i skogen. Varför just California 405 blev favoriten var för att det var den som spelades då jag gled nerför vägarna längs sjön Aspen utanför Lerum. Utsikten var fantastiskt vacker och redan där kände jag att det skulle bli en otroligt trevlig cykeltur.

First We Take Askersund, Then We Take Berlin

Att den sedan fick förkortas med tio mil beror på att Närkes Kulturbryggeri inte ville ha sitt traditionella öppna hus på IPA-dagen som planerat, utan dagen före. Men cykelturen var trots det alldeles underbar. Sällan har en metallisk Pripps Blå smakat så gott som efter en dags hård cykeltur på en sjaskig pizzeria i Skara. Pripps Blå har jag inte druckit sedan dess, men California 405 lyssnar jag så fort suget att cykla till Berlin (ja, det är målet 2016) dyker upp.

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiell hemsida | Twitter | Facebook [/symple_toggle]