Låt #24: Magic Pie – King For A Day

Magic Pie är ett band som jag aldrig lyssnat på förrän jag såg den progressiva rockens nestor Daniel Reichberg propagera för detta band i tid och otid på Facebook. Så jag var tvungen att ta en titt på vad det kunde vara och det var nog årets smartaste drag. Visst var de inledande låtarna bra, men sedan kom den här 27 minuter långa låten som slog undan benen och fick mig att hakan.

King For A Day är ett progressivt epos som gör exakt allting rätt. De tekniskt överjävliga uppvisningarna finns där så klart, men samtidigt finns där ett sväng och en glädje som jag sällan hör inom progressiv rock. Den här halvtimmen är så magisk (förlåt) att den går förbi så fort att man glömmer bort tiden och helt plötsligt har man spelat låten fem gånger i rad och man inser att klockan är halv två och morgondagens arbetsdag kommer att vara en obeskrivlig vånda.

Magic Pie: Mmmmmmmmmmmmm…

För er som inte har koll på vilka Magic Pie är så är det ett band från Norge. De spelar obeskrivligt vacker progressiv rock, och har en sångare vid namn Eirikur Hauksson. Eirikur är islänning och har huserat i ett gammal klassiskt norskt heavy metal-band som heter Artch samt Eurovision Song Contest. Resten av bandet är så klart inte obetydligt, men att räkna upp varje individuell medlem ger inget då det är som band de briljerar.

King For A Day hämtar sin inspiration från Robin Williams karaktär Parry i filmen The Fisher King. Jag ska inte förstöra någon av dessa två kulturella verk för dig genom att berätta mer än så, men ta dig tid för båda nu under ledigheterna. Himlen kan vänta.

Spellista: AFJ Adventskalender 2015

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiell hemsida | Facebook [/symple_toggle]

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. 1000 takk og God Jul Jarno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.