På årets första tordags så spelas det så klart TorsdagsThrash. Den här gången kommer musiken från São Paulo, Brasilien och är signerad Attomica. Bandet bildades ett år efter Sepultura, år 1985 och släppte sin debutskiva, Attomica, bara två år senare. Totalt har bandet släppt fyra fullängdsskivor varav den senaste, titulerad 4, kom 2012.

Attomica – Heavier and Faster!

I maj förra året omkom bandets sångare Alex Rangel i en motorcykelolycka och det var länge osäkert om bandet skulle fortsätta spela. Men efter en sorgarbetet fick man tillåtelse av Rangels familj att ta Attomica vidare. Därför håller man på att spela in sin femte fullängdare. Den kommer att heta The Last Samurai och en video till titelspåret har spelats in. Sångare i bandet är numera Luiz Artur.

Dagens TorsdagsThrashlåt är Deathraiser som är tagen från bandets bästa skiva Disturbing the Noise (1991). Den har lite vibbar från den bra eran med Sepultura, men samtidigt väldigt mycket amerikanska thrash metal. Jag gillar att bandet kör all-in på det radioaktiva temat som så länge varit en inspiration för thrash metal-band. Det är bara att skaka loss skallen till Attomica!

Spotifylista: THURSDAY THRASH

[symple_toggle title=”Bandinformation” state=”closed”] Officiell hemsida | Facebook [/symple_toggle]