TorsdagsThrash: Inkvisitor – Hellbound for Carnal Knowledge

Inkvisitor är ytterligare ett av många finska riktigt bra thrash- och speed metal-band som kommit fram på senare år. Till skillnad från de flesta kommer de dock inte från Helsingfors utan Jyväskylä vilket man hittar i Mellersta Finland.

Bandet bildades 2012 av Jesse och Lauri och har sedan dess hunnit med att släppa en EP och en fullängdsskiva. Båda släppen har man gjort själva och utan skivbolagshjälp. Låtarna är bra producerade och en blandning av snabba och midtempo. Det som för min egen del lyfter Inkvisitor lite högre än andra nya band är sången och kvaliteten på låtarna. Tydlig, arg och förbannad röst är härligt att höra när det kommer till thrash metal i modern tid. Och extra kudos för att de försöker göra något någorlunda eget, och inte återvinna gamla riff.

Två videos har man hunnit med att spela in. Den första till låten Damnation och den andra till dagens torsdagsthrashlåt; Hellbound for Carnal Knowledge. En ganska avskalad video men med snygg produktion. En fantastisk hyllning till en legendarisk skräckfilm. Utan att titta på videon, gissa utifrån textraden nedan vilken film de inspirerats av.

Woke up with this
Puzzle in my hand
A tune so pretty lured me to open it
Carnal knowledge from another dimension
What have I done
I’m torn to pieces

Följ InkvisitorFacebook, kolla in deras videos på YouTube och köp musiken på Bandcamp!

TorsdagsThrash @ Spotify

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Måste ju vara Hellraiser. Kommer ihåg första gången jag såg den. Var någon version som var fullkomligt massakrerad av censuren vilket gjorde att handlingen gjorde jätteskutt hela tiden och man fattade ingenting. En mycket intressant upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.