Torsdagsthrash: Hexenhaus – Nocturnal Rites

Hexenhaus var ett av de där banden som var med då det begav sig, men som inte riktigt slog igenom. Innan jag hade tillgång till ADSL så hade jag endast hört bandets fjärde, och då, sista skiva Dejavoodoo. Detta var någon gång i slutet av 1997 och samfällighetsföreningen vi bodde hos ville inte investera i bredband. Samtidigt tyckte mina föräldrar att jag surfade alldeles för mycket och således också blockerade telefonlinjen.

Men på något nätmusikforum fick jag ett tips om Hexenhaus och på Skivhugget fanns endast bandets då senaste skiva till salu. Skivan heter Dejavoodoo och är bandets fjärde skiva. Så det var den första skivan jag hörde med Hexenhaus. Det är kanske inte den bästa, men åtminstone den första för mig och det betyder ändå någonting. Något år senare när vi fått 0,5mbit ADSL hittade jag någon som hade några låtar från A Tribute to Insanity och laddade hem dom.

Stilarna var helt annorlunda och det mer tekniska materialet och mer speed metal-influerade var nästan helt obefintligt i de låtarna jag nu fått tag på. Samtidigt var det lite mer klassisk thrash metal och inte så polerat som Dejavoodoo. Det gillade jag där och då. Idag vet jag faktiskt inte vilken jag skulle välja att lyssna på, men förmodligen A Tribute to Insanity och då pga de anledningar jag nämnde. Dejavoodoo skulle dock få extrapoäng för att det var den första skivan jag hörde med bandet.

Men trots att det så måste jag länka en låt från Dejavoodoo. Det är den låt som fick mig att lyssna på Hexenhaus; Nocturnal Rites. Kuriosa för nörden är att Hexenhaus föddes ur askan från thrash metal-bandet Manninya Blade. Båda banden var i min bekantskapskrets för ungefär 20 år sedan mest kända för att E-Type ska ha spelat trummor i båda banden. Dock utan att ha spelat in någonting annat än någon demoinspelning.

Hexenhaus återförenades 2012.

THURSDAY THRASH @ SPOTIFY

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

  1. Orka ha koll på bandmedlemmar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.