Musiktips: Hexvessel – Cosmic Truth

Första gången jag hörde Hexvessel föll jag pladask för dess organiska produktion och jordiga känsla. Det var ett av de första banden inom genren som jag kallar för medaljongrock eftersom alla av en eller annan anledning bär medaljonger. För fem år sedan var det The Death Knells Tolls som jag lyssnade på om och om igen. Nu är det Cosmic Truth från bandets senaste skiva When We Are Death.

Sedan 2011 då jag omfamnade debutskivan Dawnbearer har bandet hunnit med att släppa ytterligare en EP Iron Marsh och en fullängdare (exklusive When We Are Death). Jag tror dock att jag missat dom helt och hållet så huruvida de är bra eller inte har jag ingen åsikt om.

Cosmic Truth däremot. Vilken låt! En lugn stillsam låt och dess video är ännu vackrare. Men oavsett hur vacker naturen är, är det bilderna i mitt inre som är vackrast. Från dagarna jag spenderade cyklande mot Askersund förra sommaren, från nätterna då jag satt bland myggorna och tittade på stjärnorna och från nätter jag bara gått ut i göteborgsbetongen för att vara för mig själv.

Även om det låter otroligt pretentiöst och hemskt så är låten fantastisk!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. En otroligt vacker sak det där, förstår att du blir kär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.