Floodgate är ett numera bortglömt band från New Orleans. Men i mitten av 90-talet var bandet en liten snackis bland några vänner på gymnasiet. Men sedan dess har jag inte lyssnat på dom. Kanske har det spelats i min närhet men utan att jag reagerat på det. Men tidigare idag, mitt under mitt V02Max-test, kom jag att tänka på Exhorder och således även Floodgate.

Det är nämligen så fint att Kyle Thomas, sångaren i Exhorder, också är sångare i Floodgate. Likheterna mellan de två banden finns i deras sväng och relationerna till Crowbar och Down. Men de låter dock mer som Deliverance-era Corrosion of Conformity tycker jag.

Open the Floodgate

Lite bakgrundsinformation: Floodgate bildades 1994 och släppte sin enda skiva, Penalty, 1996. Bandet består av tidigare nämnda Kyle Thomas (som även numera hörs i Trouble), men även Steven Fisher, Kevin Thomas och Neil Montgomery som enligt Encyclopedia Metallum inte har spelat i några andra metalband sedan dess. Likheterna till nämnda Corrosion of Conformity och Down är att man lirar tung sydstatsgroove. Det är tungt och jävligt bra. Kanske kan även fans av Life of Agony gilla det här, men då måste man verkligen uppskatta sydstatstouchen och lite röka.

Tyvärr finns inte Floodgate längre och de släppte endast en skiva. Inte heller hittar du något på Spotify utan får förlita dig till en halvdassig YouTube-uppladdning. Men låt inte det förstöra din fredag, utan höj volymen och njut de sista timmarna innan det blir helg.