Den åttonde februari annonserade Leif Edling sitt kommande projekt The Doomsday Kingdom på en officiell YouTube-kanal för bandet. Som alla doomsters vet har Leif Edling varit utbränd för utbrändhet. I en av de videos han lagt upp för The Doomsday Kingdom berättar han lite vad han blev ordinerad att inte göra och det var så bandet föddes. För det enda han fick göra var mer eller mindre att skriva musik. Inget arbete vid datorn, inget tv-tittande och han ville inte gå ut eftersom han inte orkade det.

Leif Edling – The Riffmeister!

Istället satt han inomhus och skrev nya låtar. Den första låten han skrev heter Never Machine och det är också den man får höra i det första YouTube-klippet. Sångare är Niklas Stålvind känd från Wolf och det låter gött.

För en vecka sedan la Leif Edling upp vinyler till salu på bandets Bandcamp-sida där man kan köpa demoversioner av låtarna. En 12″-vinylskiva och en 7″-vinylskiva. Det är 12-tummaren man vill åt då den innehåller samtliga demolåtar. Men så klart kan man även köpa låtarna digitalt. Alla pengar går till Leif och syftet att släppa projektets debutskiva vilket görs helt utan hjälp av skivbolag.

The Doomsday Kingdom @ Facebook

The Doomsday Kingdom @ YouTube