En låt som får mig att känna mig skyldig? Det är otroligt svårt att hitta sådana låtar då jag sällan känner mig skyldig för något som jag skulle orsakat. Däremot kan jag känna cyniska känslor gentemot diverse saker som andra känner skuld inför. Och visst kände jag den där varma känslan av nihilism som tonåring.

Skuld

Samtidigt kommer jag ihåg från ungdomsåren att jag kunde känna skuld inför mig själv då jag inte presterade tillräckligt väl. Efter att ha deltagit i tävlingsidrott ända sedan 6-7 års ålder och sett mina tillkortakommanden som något negativt har jag inte längre samma höga krav på mig själv. Jag ställer fortfarande krav men inte av samma dignitet som tidigare. T ex mäter jag inte resultaten på löptävlingar med någon annan än mig själv. Prestationerna är mina egna och inte någon annans. Det spelar ingen roll det går lite sämre i ett lopp för det handlar om att ha kul och motionera denna kontorsarbetande kropp. Jag vill bara vara frisk och känna mig bra. Och gå ner i vikt.

Tidigare kunde jag lätt känna skuld om jag presterade bättre än någon annan på något. Det var uppenbart en jantelagseffekt. Idag gör jag det inte länge eftersom det finns en anledning till varför.

För övrigt bör alla lyssna på Godflesh så här innan våren kommit på riktigt. Då hinner man inte känna sorg när snön återkommer på torsdag.