Onsdagsvideon: Moonsorrow – Suden Tunti

I måndags släppte Moonsorrow en animerad video till låten Suden Tunti som är tagen från Jumalten Aika (Gudarnas tid). Jag har spanat in den en gång och lyssnat på låten ett par gånger till. Vad som står helt klart redan efter första lyssningen är att bandet har gått mot en renare viking/folk metal-inriktning istället för deras tidigare black metal-influerade metal.

Det låter alltså inte riktigt som vanligt men jag gillar verkligen riffet som driver fram låten. Det blir som ett lugnt malande där man drar fram och slutligen hypnotiseras av musiken. Det tog ett par gånger att vänja sig men ju mer jag lyssnar på låten desto mer gillar jag den. Det är inte det bästa bandet skrivit, men det är en skön introduktion till bandets sjunde skiva. Det är bra och gött att lyssna på!

Jag förstår också via kommentarer på bandets Facebooksida att det finns vissa som är oroliga att bandets episka och långa låtar skall vara ett minne blott. Det stämmer dock inte. Det finns ett par långa låtar på Jumalten Aika.

Jag längtar!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Håller med. Ska bli kul att sätta tänderna (och pickup-nålen) i Jumalten Aika. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.