Det är snart tio år sedan som jag hörde Gama Bomb och Bullet Belt för första gången och den satt som en smäck direkt. Thrash metal från Nordirland där man inspireras av tv-spel, b-film, splatterrullar och gammal thrash. När den kom var som en skänk från ovan och bandets första skiva innehöll flertalet underbara ”anthems” till 80-talsföreteelser.

Gama Bomb kräver: ”Put on your bullet belt

2008 släpptes skivan Citizen Brain från vilken dagens låt är hämtad ifrån. Skivan släpptes av Earache och var bandets andra skiva. Debuten, Survival of the Fastest, släppte man initialt själv men senare gavs den officiellt ut av Witches Brew. Många av låtarna från debutskivan återfinns på Citizen Brain då bandet då hade möjlighet till bättre produktion. Men vissa av låtarna har lite mer attityd på debuten, och det hör man tydligt på Bullet Belt. Den har lite mer attityd där.

Annars släppte bandet sin senaste skiva 2015 och den på den spelar man fortfarande liknande thrash metal med likadana influenser. Rätt gött när man är packad eller går på gig, men jag vet inte om det är tillräckligt intressant att lyssna på hemma. Fast det är ju ändå rätt gött!

Jag såg bandet i på restaurang Kreta i Göteborg någon gång under 2008 då de spelade tillsammans med Bonded By Blood som också tillhörde den nya thrash metal-scenen. Det var verkligen en kväll då det riffades, moshades och bangades!

THRASH THURSDAY @ SPOTIFY