Långfredagslåten: Jesu korsfästelse

Korsfästelse är likt förra året långfredagens tema. Då var det Destruction som med sin klassiker Nailed to the Cross bjöd på klassiskt och härligt hårdrockssmädande av Jesus. Den här gången går jag lite längre och bjuder er på lite fler favoriter som handlar om att korsfästa Jesus.

När man läser om hur hela processen med korsfästningen och sedermera Jesu död gick till så var det en väldigt brutal behandling som han fick utstå. Och om det är något som den mer extrema metallyriken bjuder oss på så är det brutala scener och beskrivningar av våldsdåd. Trots att Pontius Pilatus ansåg Jesus vara oskyldig för blasfemi, det brott han stod åtalad för, såg han till att folket ville ha Jesus korsfäst. Pontius ville nämligen ha kvar makten.

I sex timmar plågades Jesus på korset och under de sista timmarna talade han från korset. Men slutligen gav upp sin själ och enligt sagan skälvde jorden och gravstenar gick itu. Huruvida fler döda återvände till livet i samma veva vet jag ej. Men hela den här historien är så otroligt episk och storslagen att det vore fel att inte kalla det ”så jävla metal!”.

Och när Jesus sedan stiger upp ur sin grav som zombie blir det ännu mer metal. Det måste vara svårt för metalheads som gillar den extrema hårdrocken när deras motståndare har så fräcka texter. Men hårdrockarna har den här gången överhanden då de kan bevisa mängder med extrema händelser kopplade till sin kultur. Det kan inte riktigt de religiösa göra.

AFJ: Jesu korsfästelse

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

9 kommentarer

  1. Fin lista med många snickar-klassiker!

  2. Bästa spellistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.